Workshop Stilstaan bij vermoeidheid

‘Stilstaan bij vermoeidheid’ is een workshop waarin moeheid herkend en erkend wordt. We werken met een mix van verschillende werkvormen. Er is dus veel afwisseling. We delen op een heilzame manier met andere ervaringsdeskundigen. We gaan mindmappen, tekenen, ontspannen en een geleide fantasie volgen. Wanneer krijg je energie en wanneer word je moe en hoe ga je er mee om? Je krijgt informatie, verkregen uit onderzoek, waardoor het gemakkelijker is om te begrijpen wat je voelt en waarom je je zo voelt. Naast tips voor het dagelijkse leven kan je ontdekken wat jouw volgende stap is.

Wat is vermoeidheid?

Wanneer iemand moe is na een dag hard werken of enkele uren intensief sporten, is dat heel gewoon. Daar verbaast niemand zich over. De oorzaak is duidelijk en meestal gaat deze vermoeidheid gepaard met een voldaan gevoel.
Het gaat na een nacht goed slapen of enkele dagen wat rustiger aan doen ook weer over. Maar ú heeft last van vermoeidheid zonder hard te hebben gewerkt, gesport of een andere lichamelijke inspanning te hebben geleverd.
De behandelingen zijn achter de rug, misschien zelfs al wat langer geleden, en u wilt de draad weer zo veel mogelijk oppakken. Maar dat lukt niet zoals u dat voor ogen heeft.
De termen die mensen gebruiken om de vermoeidheid die ze voelen te beschrijven, geven al aan dat het om veel meer dan een gewone vermoeidheid gaat. Misschien herkent u zich erin: uitgeput, afgemat, afgepeigerd,
bek af, leeggezogen, hondsmoe, afgebrand, afgedraaid, totaal uitgeteld, gebroken, doodmoe, kapot, knock-out, uitgeblust of geradbraakt. ‘De rek is eruit’, ‘ik ben helemaal leeg en op’ en ‘het is alsof ik een lichaam van lood heb’, zijn ook veelgehoorde uitspraken.

Praktische informatie 

  • Begeleiding: Nynke Humalda Maatschappelijk werker, Tekentherapeut en Meditatielerares (Vipassana).
  • Deze workshop wordt ongeveer eens per maand georganiseerd. Kijk op de maandagenda voor actuele data.
  • Vooraf aanmelden is noodzakelijk.