Casa Ochetto

Resetten in Casa Ochetto

Stichting Casa Ochetto
In Italië, in Piemonte, hebben Tonnie en Peter een stichting, Casa Ochetto. Daar bieden ze een verwen- en bezinweek aan in een schitterend gerenoveerde boerderij.

De uitnodiging
Het telefoontje waarin Ingrid vertelde dat ik vanuit inloophuis Debora mee mocht naar Italië kwam op het meest perfecte moment. Ik had net besloten om een “reset” periode in te lassen van 7 weken van het werk om mijzelf weer een beetje terug te vinden na mijn herstel periode van blaaskanker.

De reis
Super spannend vond ik het om daar met tien andere lotgenoten heen te gaan. Daar aangekomen bleken we meteen een onderlinge klik te hebben. De eerste dag was gericht op lekker bijkomen van de reis. Een boekje lezen aan het zwembad was heerlijk rustig na de drukte van de reis.

De dag erna stond in het teken van elkaar leren kennen. Tonnie en Peter hadden daar een hele goede methode voor. En in de tuin van het prachtige huis deelden wij met elkaar wie we zijn en wat ons doel voor de week was.

Elke ochtend deden we mindfullness  en Tai Chi Qigong. Daarna werden we verrast met een heerlijk ontbijt. De ochtend en de middag stonden in het teken van verschillende workshops. Aan het eind van de

week wisten we heel veel over onszelf en hoe verder te gaan in ons leven. De band met elkaar maar ook met de twee vrijwilligers van stichting de vruchtenburg werd steeds hechter. Er zijn vriendschappen ontstaan in één week waar van ik zeker ben dat ze blijvend zijn. Deze week heeft geholpen om de deur naar positieve gedachten en gevoelens weer te openen. Ik ben er weer klaar voor!

Maura

Meer weten? Kijk op Casa Ochetto