Samenloop voor Hoop, dit jaar óók in Delft

Geplaatst in: Berichten, Nieuws | 0

Kick-off SamenLoop voor Hoop Delft

Delft – Op 10 januari jongsleden heeft de Kick-off voor de ‘Samenloop voor Hoop Delft’ plaatsgevonden in de aula van de TU Delft. In aanwezigheid van circa vijfenzestig belangstellenden heeft o.a. Chantal de Groot, voorzitter van SamenLoop voor Hoop Delft, de ‘aftrap’ gegeven voor de allereerste editie van de SamenLoop voor Hoop die in Delft zal gaan plaatsvinden. Het initiatief voor de SamenLoop voor Hoop Delft komt voort uit KWF Delft. Vanuit diverse geledingen waren de geïnteresseerden gekomen: een koor en muziekvereniging, Dea Dia: het netwerk voor vrouwelijke ondernemers, Zorgradio Razo, Reinier de Graaf Gasthuis, TU Delft, Sodexo, lopers, vrijwilligers. En niet te vergeten RiFF Percussion met hun opzwepende muziek waarmee de Kick-off bruisend geopend werd. Natuurlijk was Inloophuis Debora ook bij de Kick-off aanwezig met een delegatie in de personen van Wout van der Toorn Vrijthoff (voorzitter bestuur), Addy Gaemers, Magda den Dulk en Huub Schoemaker (allen van de PR-commissie) en Beppie Schut (gast).

Op een SamenLoop staan we stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens deze 24 uur durende wandelestafette zijn er muziekoptredens, verschillende ceremonies en allerlei bijzondere acties van deelnemers waarmee ze geld inzamelen voor KWF Kankerbestrijding. Het unieke aan de SamenLoop is het lokale karakter ervan. Samen met de mensen waarmee je je verbonden voelt, meelopen in deze wandelestafette in de stad waar je woont, werkt of studeert. Inloophuis Debora bestrijkt de regio Delft, Pijnacker-Nootdorp, Midden Delfland en Westland. Gasten en naasten uit deze regio zijn vanzelfsprekend van harte welkom om deel te nemen, evenals onze gasten en naasten die ons hebben gevonden via het Reinier de Graaf Gasthuis of Sophia Revalidatie Delft. Het evenement laat niemand onberoerd en laat een onuitwisbare indruk achter. Bijzonder zijn de ceremonies die een vast onderdeel zijn van elke SamenLoop.

SamenLoop voor Hoop

Op een SamenLoop staan we stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens deze 24 uur durende wandelestafette zijn er muziekoptredens, verschillende ceremonies en allerlei bijzondere acties van deelnemers waarmee ze geld inzamelen voor KWF Kankerbestrijding. Het unieke aan de SamenLoop is het lokale karakter ervan. Samen met de mensen waarmee je je verbonden voelt, meelopen in deze wandelestafette in de stad waar je woont, werkt of studeert.

Wie kunnen er meelopen?

Inloophuis Debora bestrijkt de regio Delft, Pijnacker-Nootdorp en Midden Delfland. Gasten en naasten uit deze regio zijn vanzelfsprekend van harte welkom om deel te nemen, evenals onze gasten en naasten die ons hebben gevonden via het Reinier de Graaf Gasthuis of Sophia Revalidatie Delft. Het evenement laat niemand onberoerd en laat een onuitwisbare indruk achter. Bijzonder zijn de ceremonies die een vast onderdeel zijn van elke SamenLoop.

Openingsronde met eregasten

Onder warme aanmoediging van familie, vrienden en andere belangstellenden lopen mensen die kanker hebben of hebben gehad de eerste ronde over het parcours. Zo laten we zien dat er hoop is en dat we er voor elkaar zijn.

De Kaarsenceremonie

’s Avonds verlichten kaarsenzakken met persoonlijke boodschappen het parcours. En met een speciale ceremonie herdenken we dierbaren, steunen we elkaar en vieren we dat mensen kanker hebben overwonnen.

De Slotceremonie

Na 24 uur wandelen loopt iedereen samen deze feestelijke laatste ronde. Aan het eind wordt de opbrengst bekendgemaakt en de cheque overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.

Naar Amerikaans model

SamenLoop voor Hoop wordt het hele jaar door georganiseerd op verschillende plaatsen in Nederland en is de Nederlandse versie van het Amerikaanse Relay for Life. Met ruim 4.800 edities per jaar is Relay for Life het grootste inzamelingsevenement voor kankerbestrijding ter wereld.

Data en informatie

Het evenement vindt in 2018 voor het eerst plaats in Delft. Op 9 en 10 juni 2018 bruist het van leven op de campus van de TU Delft. Een verbindende plek in het hart van Delft Kennisstad, waar ook het eerste baanbrekende behandelcentrum voor protonentherapie voor Nederland, Holland PTC, is gevestigd.

 

Start ceremonie zaterdag 9 juni om 14.00 uur, afsluit ceremonie zondag 9 juni om 14.00 uur.

Zie ook: www.samenloopvoorhoop.nl.

Daar vind je ook een link om teams in te schrijven.

PROGRAMMA 

Inmiddels is het programma bekend, zowel voor het evenement zelf als voor de eregasten.